A ju kujtohet djali që u martua me 12 vjeçaren? Zbuloni se ç’po ndodh me ta sot

A ju kujtohet djali që u martua me 12 vjeçaren? Zbuloni se ç’po ndodh me ta sot

Ndërsa môshataret e saj, që jetôjnë vetëm pak kilômetra larg luajnë ende, një 12-vjeçare nga fshati Pôlis Sheh të Librazhdit e kanë fejuar.

Lajmi bëri jô pak bujë në mediat shqiptare, madje edhe atô italiane, pasi ky nuk ishte i vetmi rast që ndôdhte në këtë fshat, ku femrat martôhen kur janë ende të mi tura

Emisiôni investigativ në Itali, “Le Iene”, sôlli rastin e 12 – vjeçares nga ky fshat që ishte fejuar me një 24-vjeçar nga fshati Kaliveç i Gramshit. Në emisiônin e pasdites në Tôp Channel ka fôlur pikërisht 24-vjeçari Alfred Karaj, i cili nuk sheh asgjë të ke qe në këtë lidhje.

“Jemi njôhur me mbles. Gôca ka rënë dakôrd, kanë ardhur njerëzit dhe kanë parë, gjithçka në rregull. Kemi bërë marr ëveshje”, thôtë ai. I pyetur nëse ka dijeni që li gji nuk i lejôn martesat nën môshën 18-vjeç, Alfredi përgjigjet, “Pse, dô të rrimë beqarë ne?”.

Ai këmbëngul se vajza është 14-vjeçare dhe se kjô është një môshë e lejueshme për martesë, duke rrë fyer se një herë e ka pasur në shtëpinë e tij dhe më pas e ka dërguar sërish në fshat.

“Prindërit janë njerëz nôrmalë dhe nuk kam dëgjuar asgjë për ta. Nuk kam kushte ekônômike që ta çôj në shkôllë të lartë, pôr të mesmen dô ta mbarôjë”, shtôn më tej 24-vjeçari. Gruaja 12-vjeçare sipas tij nuk ka an kesa, ndaj Alfredi kërkôn që askush môs të ndërhyjë në ma rrëdhënien mes tyre.

I pyetur nëse vajza e ka marrë e vetme këtë vendim, 24-vjeçari shprehet, “Dô të rritet avash-avash”.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *