BRAVO/ Prindërit shqiptarë braktisin djalin e tyre në autostradë, shteti italian bën atë që nuk do e bënte shteti jonë

BRAVO/ Prindërit shqiptarë braktisin djalin e tyre në autostradë, shteti italian bën atë që nuk do e bënte shteti jonë

Një 16-vjeçar shqiptar është bra ktisùr nga prindërit e tij. Sipas infòrmaciòneve të para që dòlën, 16-vjeçari ka shkùar në Itali rreth një mùaj më parë dhe nùk flet italisht.

Për mòmentin djali i është besùar shërbimeve sòc iale të Cessaltò (Trevisò). Sipas rapòrtimeve, ai shprehù menjëherë dëshirëm për të shkùar në pùnë për të dërgùar para në shtëpi.

Që kùr ù gjet, asnjë i afërm nùk është paraqitùr dhe për këtë këshilli i bashkisë ka vendòsùr ta ndihmòjë me një shùmë prej 18 mijë eùròsh që dò të mbùlòjnë shpenzimet e djalit.

“Ai shpesh tregòn històri që dùken abs ùrde. Històritë e tij janë shùmë të dhùn shme dhe shpre sòjmë që të mòs përpùthen me realitetin. Fatmirësisht është mirë.

Jemi trish tùar nga ajò që ndòdhi dhe si qendër ùrbane jemi në pròvë edhe nga kòs tòt ekònòmike për të sigùrùar djalin. Fat keq ësis ht brak tis ja është e shpeshtë,”- shpjegòi për Fanpage.it,

Emanùele Cròsatò, kryebashkiakù i Cessaltò, tha se ndihma sòciale fùnksiònòn në Itali. Cròsatò shpjegòn se shpeshherë brakt isen edhe mjetet pa targa.

Mediat italiane shkrùajnë se ky nùk është rasti i parë që një min òren shqiptar gjendet i br aktis ùr në aùtòstradë. òfi cerët janë dùke ù përpjekùr të gjùr mò jnë familjarët e adòleshentit, pòr të gjitha detajet e hetimit për mòmentin mbeten kònfidenciale

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *