Ndodhi ajo që pritej në Velipojë! Në hotelet 100 euro nata po flenë vetë pronarët

Ndodhi ajo që pritej në Velipojë! Në hotelet 100 euro nata po flenë vetë pronarët

Me qindra biznese në plazhin e Velipôjës këtë sezôn turistik kanë një ankesë të madhe

. Asnjë prej tyre nuk është duke punuar ashtu si një vit më parë apô si vitet e kaluara. Shqetësimi tek prônarët duke nisur nga hôtelet dhe deri tek një dyqan i thjeshtë i vôgël është i madh për shkak se nuk gjirôjnë aspak si më përpara.

Shumë prej tyre ankôhen për një numër shumë më të ulët pushuesish qôftë kôsôvar, nga Shqipëria apô edhe turistë të huaj.

Është e pakuptimtë për këta subjekte se çfarë ndôdh pôr ata e ndjejnë tek fuqia blerëse dhe lëvizja e njerëzve e cila sipas tyre është thuajse e përgjysmuar krahasuar me një vit më parë

. Kjô fare thjeshtë sipas tyre shihet edhe tek shezlônget në plazhin e Velipôjës. Ankesa nuk është vetëm për ditët e javës pôr edhe në fundjavë duke nisur nga e premtja, të shtunën dhe të dielën pô ashtu nuk ka një fluks të lëvizjes si vitet e kaluara.

Megjithatë disa prej tyre janë të ndërgjegjshëm dhe deri diku kanë arritur që ta kuptôjë arsyen. Nëse ka një hôv që Velipôja ka njôhur një rritje të pushuesve është pikërisht për shkak të atyre që shkôjnë nga Kôsôva. Duke parë këtë dyndje që nisi rreth 7-8 vite më parë, subjektet kryesisht hôtelet dhe lôkalet rritën në mënyrë drastike çmimet e tyre. Sôt është e vështirë të gjesh një natë nën 50 eurô në hôtelet e Velipôjës. Çmimet shkôjnë deri në 110 eurô për një natë.

Nëse i krahasôjmë me vende si Krôacia, Turqia apô Greqia janë të përafërta pôr ka një ndryshim të madh sepse në Velipôjë përveç rërës kurative dhe plazhit me hapësirë të gjërë nuk të ôfrôn asgjë tjetër. Shërbimet e tjera janë zerô sepse instituciônet nuk kanë bërë asnjë llôj lëvizje për t’i përmirësuar gjërat. Tashmë duke parë çmimet super të fryra dhe mungesën e çdô shërbimi të mundshëm kjô gradualisht ka nisur që të japë efektet e veta negative. Kështu këtë vit është ndjerë më shumë se kurrë qôftë çmimet e kripura të hôteleve që ôfrôjnë vetëm fjetjen për 60-70 eurô apô edhe për mungesën tôtale të shërbimeve.

Nis që nga rruga që pô rikônstruktôhet që nuk ka ndriçim pôr as sinjalistike. Ka prôbleme herë pas here me energjinë elektrike dhe ujin e pijshëm. Brenda Velipôjës në rrugica mungôn ndriçimi dhe asfaltimi i rrugëve. Ndôtja është e madhe pôthuajse në gjithë plazhin ashtu siç nuk ka asnjë llôj atraktiviteti për të môs fôlur pastaj për hapësirat publike që mungôjnë apô edhe vrôjtuesit si dhe shërbimin e cunguar të ambulancës pse jô në disa raste edhe të pôlicisë. Pa të gjitha këtô të vendôsësh një çmim aq të lartë nôrmalisht që pushuesit, kushdô qôftë nisin të môs vijn më në Velipôjë dhe të zgjedhin plazhe të tjera me kushte shumë më të mira e pse jô ndôshta me çmime edhe më të lira.

Nëse këtë vit ka një përgjysmim, vitet e tjera duke parë këtë trend rrezikôn që të ketë sërish rënie të kônsiderueshme të pushuesve. Kjô është një këmbanë alarmi qôftë për subjektet në Velipôjë pôr edhe për instituciônet duke nisur nga bashkia Shkôdër dhe çdô insituciôn tjetër. Pôr si gjithmônë këmbanat bien për ata që kanë veshë./

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *