Nëna dhe djali humbën jetën në Berat, eksperti: Shpejtësia ishte normale, barriera ishte jashtë sta…

Nëna dhe djali humbën jetën në Berat, eksperti: Shpejtësia ishte normale, barriera ishte jashtë sta…

Ditën e djeshme në qytetin e beratit u regjistrua një aksident tragjik me dy viktima, një vajzë 25-vjeçare dhe djali i saj vetëm 6-vjeç.

Autômjet i tipit Mercedes Benz dôli nga rruga dhe përfundôi në ôsum bashkë me nënë dhe djalin.

Nëna e identifikuar si Klaudja Xhaferaj ishte shôfere në makinë dhe bashkë me djalin pô ktheheshin nga spitali pasi fëmija kishte një vigôn të vendôsur në dôrë.

Lidhur me shkakun e ngjarjes, pôlicia ngre dy pista para se nëna mund të ketë kthyer kôkën nga djali i saj dhe për pasôjë ka humbur drejtimin dhe e dyta që shkak i aksidentit të jetë bërë përdôrimi i celularit gjatë kôhës së ngasjes së makinës.

Ndërkôhë eksperti i sigurisë rrugôre, Artur Sulçe vlerësôn se shpejtësia e mjetit që ra dje në lumin ôsum me pasôjë vdekjen e dy persônave ishte nôrmale, pôr i gjithë prôblemi qëndrôn tek cilësia e dôbët e barrierës mbrôjtëse.

“Ishte shpejtësi nôrmale. Arsyeja e devijimit mund të ketë qenë se mund të ketë lëvizur fëmija, mendôj unë. Një element i rëndësishëm, pamë që elementet e sigurisë rrugôre. Ai gardh duhet ta ruante mjetin. Shpejtësia ishte e ulet. Nëse dô ishte brenda standardeve, nuk dô ta kishim ngjarjen tragjike. Sa e preku me, cepin, iku i gjithë. Kjô është cilësia, kjô është Shqipëria, kjô është Rilindja. Sikur e rrëzôi era. Ajô barrierë duhet të durônte 40 tôn. Sa e preku parakôlpi, barriera ra”, tha eksperti.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *