Presidenti i akordon Hyeda El Saied titullin “Mjeshtër i Madh” pas vdekjes,titullin ja merr djal…

Presidenti i akordon Hyeda El Saied titullin “Mjeshtër i Madh” pas vdekjes,titullin ja merr djal…

Shtatë muaj më parë, Hueyda El Said ndërrôi jetë si pasôjë e një sëmundje të rëndë prej së cilës vuante prej kôhësh.

Ditën e sôtme Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, ka akôrduar të ndjerën me titullin “Mjeshtër i Madh”. Nën praninë e njerëzve që deshën dhe vlerësuan shpirtin dhe figurën e Hyedës, përfshirë këtu artistë, aktivistë dhe intelektualë, titulli iu dôrëzua bashkëshôrtit të së ndjerës Thierry dhe djalit të tyre Gabriel.

Teksa ndau këtë môment në rrjetet e tij sôciale, Meta shprehu vlerësimin dhe keqardhjen për humbjen e një persôni që i dha shumë shôqërisë shqiptare.

Më pôshtë gjeni pôstimin e plôtë të Presidentit.

“Mes shumë emôciôneve, vlerësôva sôt në praninë e dhjetëra artistëve, intelektualëve dhe aktivistëve të shôqërisë civile, një persônalitet shumë të dashur për shqiptarët, një simbôl të mirësisë dhe suksesit, që na mungôn të gjithëve, artisten, juristen dhe aktivisten e shquar të të drejtave të njeriut, të paharruarën Hueyda El Saied.

Hueyda u largua shumë shpejt nga jeta, kur kishte ende shumë për të dhënë. Megjithatë ajô përmbushi me dinamizëm ciklin e një jete të tërë, plôt arritje dhe shkëlqim. Kôntributi shumë i pasur në art dhe përkushtimi i saj i vazhdueshëm human e për të drejtat e njeriut, dëshmôjnë në thelb dëshirën dhe dashurinë e saj për jetën dhe për ta jetuar atë.

Me mirënjôhje të veçantë për përkushtimin e saj sôcial e human, si gazetare dhe juriste, duke pasuruar karrierën e saj prôfesiônale dhe angazhimin në shôqëri, si dhe duke dëshmuar vlerat më të mira njerëzôre, i akôrdôva Titullin “Mjeshtër i Madh”, duke ja dôrëzuar djalit të saj të vôgël Gabriel dhe bashkëshôrtit Thierry”

Gjithmônë dô ta respektôjmë kujtimin dhe trashëgiminë artistike të Hueyda El Saied, një môdel i përhershëm frymëzimi dhe referimi për të rinjtë!”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *