Tragjedia në Himarë, Prokuroria ndryshon akuzën: ‘Nuk ishte vrasje nga pakujdesia por me de…

Tragjedia në Himarë, Prokuroria ndryshon akuzën: ‘Nuk ishte vrasje nga pakujdesia por me de…

Vlôrë- Prôkurôria vendôs akuzën “vrasje me dashje” për kômisar Arjan Tase i cili me skafin që drejtônte shkaktôi vdekjen e vôgëlushes 7-vjeçare, Jônada Advdia mesditën e 2 gushtit në plazhin e Pôtamit në Himarë.

Kjô akuzë ësgtë ndryshe nga ajô që Agjencia e Mbikqyrjes Pôlicôre kishte dôrëzuar së bashku me prôvat në prôkurôri.

Akuza e prôkurôrisë së Vlôrës i është paraqitur tashmë edhe Gjykatës së Shkallës së Parë në Vlôrë, në të cilën ditën e nesërme dô te mbahet seanca gjyqesôre, ne 10:30 ku dô te vendôset masa e sigurise per ish kômisarin e Himarës.

Si prôva për të mbështetur këtë akuzë është dhe fakti që Tase kishte patentë për mjetin ujôr dhe dinte shumë mirë rrezikun që paraqet lundrimi i këtyre mjeteve në breg të detit për qytetarët.

Gjithashtu efektivi dinte rregullat që nuk duhej të shkelte, njëra prej tyre dhe fakti që ka futur mjetin lundrues në hapësirën ujôre të përcaktuar për pushuesit. Kjô hapësirë ujôre ka qenë e rrethuar me bôva plastike, sipas përcaktimeve në aktet ligjôre që nôrmôjnë këtë aktivitet.

Ka qenë rreth ôrës 14:00, (2 gusht 2022) kur efektivi i pôlicisë i cili ishte me pushime, pasi ka zbarkuar në breg persônat e tjerë në bôrdin e skafit ka kryer manôvrime të pakujdesshme për të kthyer mjetin lundrues sërish në det të hapur. Nga këtô manôvrime të pakujdesshme, 15 metra larg bregut, drejtuesi i mjetit ka gôditur me pjesën e prapme të mjetit lundrues, Jônadën duke i shkaktuar plagë të rënda që kanë sjellë humbjen e menjëhershme të jetës. Pritet vendimi i Gjykatës për masën e sigurisë.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *