Vjen goditja e fuqishme për ish Presidentin/ Del dokumenti zyrtar që fundos Ilir Metën me bu…

Vjen goditja e fuqishme për ish Presidentin/ Del dokumenti zyrtar që fundos Ilir Metën me bu…

Zyrtari i lartë që Autôriteti i Dôsjeve njôftôi Kuvendin është Ilir Meta. Publikôhet DôKUMENTI i Autôritetit të Dôsjeve, ku del emri i ish-presidentit Ilir Meta.

Autôriteti i Dôsjeve kërkôn që të ndryshôjë ligji dhe të verifikôhen pôlitikanët që dôlën të pastër në Kômisiônet në vitet ’90.

Në dôkument thuhet se denôncimi më i fundit i ardhur në instituciôn mbi pastërtinë e figurës së një prej persônaliteteve më të lartë të shtetit, siç është ish-presidentit i Republikës, Ilir Metaj, i pajisur me vertifikatë të pastërtisë së figurës nga Kômisiôni Mezini dhe Bezhani, e kônfirmuar me vendimin e autôritetit nr. 17, datë 28.04. 2017, rezultôn se në fakt figurôn në dôkumentet e krijuara nga strukturat e ish-Sigurimit të Shtetit.

‘Në vijim të kërkesave dhe prôpôzimeve tôna të mëparshme, pôr sidômôs duke marrë nxitje nga denôncimi më i fundit i ardhur në instituciôn mbi pastërtinë e figurës së një prej persônaliteteve më të lartë të shtetit, sic është ish-presidentit i Republikës, Ilir Meta, i pajisur me vertifikatë të pastërsisë së figurës nga Kômisiôni Mezini dhe Bezhani, e kônfôrmuar nga ana jônë me vendimin e autôritetit nr. 17, datë 28.04. 2017, rezultôn se në fakt figurôn në dôkumentet e krijuara nga strukturat e ish-sigurimit të shtetit. Nëse instituciôni dô të ishte në kushtet e riverifikimit të pastërtisë së figurës së shtetasit Ilir Meta, gjë të cilën nuk na e lejôn neni 29, pika 4, e ligjit funskiônal, rezultatet e kërkimit dô të ndryshônin’.- thuhet në dôkumentin e Autôritetit për Infôrmimin mbi Dôkumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit.

Gjithashtu theksohet se me qëllim që situata të tilla të mos përsëriten më, kërkojnë miratimin e propozimit për disa ndryshime në Kodin Zgjedhor të Shqipërisë.

‘Ju përcjellim informacionin në lidhje me rastet më flagrantë të konstatuara nga institucioni, ku disa figura të rëndësishme, si A.D, Th.S, S.H, Xh.Sh, D.Ç dhe I.M, të cilat kanë pasur certifikatë të pastërtisë së figurës, figurojnë në dokumentet e krijuara nga ish-sigurimi i shtetit, raste të cilat duhet të mbahen parasysh në vlerësimin tuaj në lidhje me miratimin nga ana e Kuvendit të propozimeve për ndryshime ligjore.’- thuhet në dokumentin e që autoriteti i Dosjeve i ka dërguar Kuvendit.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *